Thursday, March 3, 2011

Resolve “Server: Msg 8966” & “Server: Msg 8944” Errors

DBCC DBREINDEX is een opdracht die wordt gebruikt door de DBA een eerdere index en dan vallen opnieuw creëren van een nieuwe index. De off-line werken helpt de DBA om indexen opnieuw indelen en recreëren nieuwe schijfruimte door het verdichten van alle pagina's. Terwijl DBCC DBREINDEX opdracht levert meer dan het uitvoeren van optimalisatie aparte DROP INDEX en CREATE INDEX commando's, is het raadzaam niet dit commando te gebruiken heel vaak. Een strak verpakt database-index is altijd een betere optie, omdat er misschien wel gevallen wanneer na herscheppen indexen, de database tabel wordt corrupt en Unmountable. In dergelijke situaties wordt het bijna onmogelijk om toegang tot de records in de database opgeslagen.
Bovendien, wanneer een DBA probeert om de tabel te herstellen met behulp van DBCC CHECKTABLE commando, s / zou hij de ontmoeting onderstaande foutmelding:
“Server: Msg 8966, Level 16, State 1, Line 1
Could not read and latch page (1:24) with latch type SH. sysindexes
failed.
Server: Msg 8944, Level 16, State 1, Line 1
Table error: Object ID 2, index ID 0, page (1:24), row 11. Test
(!(hdr->r_tagA & (VERSION_MASK | RECTAG_RESV_A | RECTAG_RESV_B)))
failed. Values are 95 and 193.
Server: Msg 8944, Level 16, State 1, Line 1
Table error: Object ID 2, index ID 0, page (1:24), row 11. Test
(GetRecType (pRec) >= 0 && GetRecType (pRec) <= LAST_REC_TYPE) failed.
Values are 14 and 12.
CHECKTABLE found 0 allocation errors and 2 consistency errors in table
'sysindexes' (object ID 2).
DBCC execution completed. If DBCC printed error messages, contact your
system administrator.”
Repairing Database Table:
Worden gevonden voor het bovenstaande foutmelding en toegang tot de database tabel records, een DBA moet de database tabel te verwijderen en de tabel te herstellen van een up-to-date database back-up. De optie van het herstel van de tafel kan op korte onder onderstaande omstandigheden:

  • DBA is niet steeds volledige backup van de database tabel.
  • De back-up van de database-tabel is niet beschikbaar of onvolledig.
In het geval dat het bovenstaande probleem zich blijft voordoen als gevolg van een van de twee redenen, dan is de DBA kan kiezen voor een derde partij SQL recovery toepassing die de tafel kan repareren en herstellen op door de gebruiker opgegeven locatie.

Data Recovery Info
Een commerciële SQL recovery tool reparatie beschadigde SQL-database tabellen en brengt ze terug in, bruikbaar staat. Dergelijke recovery software ook een preview van alle realiseerbare records opgeslagen in de tabel. De tafel kan worden hersteld bij wanbetaling of een nieuwe locatie.

0 comments:

Post a Comment